Izvor:
23.03.2019 u 17:03
0

UGAŠEN POŽAR U OKOLINI MANASTIRA VISOKI DEČANI: Sumnja se da je za izbijanje odgovoran ljudski faktor!

U okolini manastira Visoki Dečani ugašen je veliki požar koji je zahvatio šumske predele, a posledica po ljude i objekte nije bilo, saopšteno je iz Kfora.

Šumski požar, drugi po redu za samo nekoliko dana, zahvatio je veliku površinu šume, a sumnja se da je za njegovo izbijanje odgovoran ljudski faktor.

Zbog siline vatre u gašenje su bili uključeni i helikopteri Kfor-a, uz vatrogasna vozila.

Oni su podržali vatrogasne brigade u Peći i Dečanima, kao i kosovsku policiju kako bi požar bio obuzdan.

Vatra nije ugrozila nijednu stambenu zonu i Kfor je i dalje oprezan u pružanju pomoći ako je potrebno. Kfor je uvek spreman da zaštiti sve ljude na Kosovu – navodi se u saopštenju.

Manastir Visoki Dečani nije bio ugrožen, jer se šuma, zahvaćena požarom, nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu pravoslavnog hrama.

Ipak, kako se ističe, požar je pričinio veliku štetu na elektro-mreži i šumi koju je zahvatio.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter