Izvor:
24.03.2019 u 09:51
0

RADOJIČIĆ: Najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada bio je 1999. !

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je 24. marta 1999. godine bio najtužniji početak proleća u istoriji Beograda i Srbije i da ni nakon 20 godina od početka NATO agresije tuga i bol za nedužno stradalim građanima ne prestaje.

Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana – rekao Radojičić.

To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje – ocenio je Radojičić i istakao da se ni "nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo".

On je podsetio da su "u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala".

Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju – rekao je beogradski gradonačelnik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter