Izvor:
25.03.2019 u 14:39
0

GRAJF: Sledeće nedelje prvi sastanak Komisije za Srebrenicu!

Predsedavajući Komisije za istraživanje ratnih zbivanja u Srebrenici istoričar Gideon Grajf najavio je danas u Bijeljini da bi sledeće sedmice trebalo da bude održan prvi sastanak ove komisije.

Grajf je istakao da će rad Komisije za Srebrenicu biti zasnovan isključivo na istini i činjenicama koje mogu da budu potkrepljene podacima.

Ne bih sada da dajem bilo kakav komentar o tome, ali nakon sastanka možemo razgovarati – rekao je Grajf novinarima.

Grajf je, inače, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust "Šem Olam".

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove međunarodnih i nezavisnih tela – Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina.

Predsedavajući Komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, a članovi Adenrele Šinaba iz Nigerije, Juki Osa iz Japana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng Ji iz Kine, Ðuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz Nemačke, Lorens Armand Frenč iz SAD i Marija Ðurić iz Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter