Izvor:
20.04.2019 u 09:15
0

NARODNO POZORIŠTE: Konkurs za direktora biće raspisan 24. maja, rok za prijave 7. jun!

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučio je Upravni odbor nacionalnog teatra na jučeranjoj sednici, potvrdila je predsednica Odbora Jasna Dimitrijević.

Dimitrijevićeva je rekla i da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru NP su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a odmah nakon imenovanja kazala je da je pred njom veliki posao i odgovornost.

Ljubav je najvažnija reč u umetnosti, ljubav je ključna reč i za moj angažman u Narodnom pozorištu, jer ću pokušati da vratim ljubav među te brojne vrhunske umetnike i sve zaposlene u našem najznačajnijem teatru – kazala je tada Ivana Vujić.

Ona je istakla da će se potruditi da Narodno pozorište ima vrhunski umetnički i stvaralački renome, kakav se očekuje od najvažnije nacionalne teatarske kuće.

Važno je da uspostavimo inspirativnu, stvaralačku atmosferu u pozorištu – zaključila je Vujićeva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter