Izvor:
24.04.2019 u 14:06
0

VAŽNO UPOZORENJE: Deci treba ograničiti vreme provedeno ispred ekrana!

Deci od dve do četiri godine ne sme se dozvoliti da više od jednog sata sede pred "ekranima" dnevno, a bebe mlađe od jedne godine ne bi trebalo da budu izložene elektronskim uređajima uopšte, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Agencija Ujedinjenih nacija, koja je izdala prvo takvo uputstvo navela je da bi deca mlađa od pet godina, takođe, trebalo da budu fizički aktivna i imaju adekvatan san kako bi razvila dobre životne navike i sprečile gojaznost i druge bolesti u kasnijem životu.

Sedenje pred ekranom uključuje gledanje televizije ili video igrica i igranje kompjuterskih igara.

Deca stara od jedne do četiri godine treba da provedu najmanje tri sata u različitim fizičkim aktivnostima podeljenim tokom dana.

Deca mlađa od jedne godine treba da se igraju na podu i izbegavaju sve ekrane.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter