Izvor:
25.04.2019 u 08:40
0

POVEĆANJE ZA DEVET ODSTO: Veće plate za zaposlene u predškolskim ustanovama od maja!

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama će od maja biti povećane za devet odsto, predviđeno je dopunama Zakona o budžetskom sistemu koje je Skupština Srbije danas usvojila.

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine – rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali u Skupštini Srbije.

Poslanici glasaju o više zakonskih predloga i sporazuma, među kojima je i Predlog zakona o davanju garancije Srbije i u korist Sosijete Ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza JP “Srbijagas”

Reč je o zaduženju ''Srbijagasa'' po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske – rekao je nedavno Mali.

Iznos kredita je 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter