Izvor:
16.05.2019 u 17:36
0

TRIVAN SA AMBASADORKOM KINE: Veliko interesovanje Kine za saradnju u oblasti zaštite životne sredine!

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o uspostavljanju i razvijanju saradnjee dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Kako je saopšteno iz srpskog Ministarstva, ambasadorka Čen je u prijatelskom susretu naglasila da Kina, na osnovu veoma dobrih odnosa sa Srbijom, pridaje veliki značaj razvijanju saradnje dve zemlje u svim oblastima.

Ona je izrazila veliku zainteresovanost Kine za otvaranje saradnje i u oblasti zaštite životne sredine u kojoj ova zemlja vidi poseban potencijal.

Ministar Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog inicijative Kine i uverenje da je zaštita životne sredine oblast s velikim mogućnostima za unapređenje saradnje dve zemlje.

Opredeljenje Kine da zaštitu životne sredine postavi za svoj peti strateški cilj, moderne tehnologije koje usvaja i njena razvojna opredeljenja ka zdravijoj životnoj sredini, predstavljaju dobar osnov i podstrek za razvoj saradnje u zaštiti životne sredine, ukazao je Trivan.

U budućoj saradnji brojne su zajedničke teme koje povezuju dve zemlje, od korporacijskog poslovanja u skladu sa evropskim i svetskim standardima, pošumljavanja, prečišćavanja otpadnih voda i prerade komunalnog otpada, do brojnih drugih tema, što sve predstavlja ozbiljan prostor za ekonomsku i svaku drugu društvenu saradnju, istakao je Trivan.

U okviru inicijative za saradnju razmatrana je mogućnost zaključivanja memoranduma o saradnji dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine, i dogovoreno da se u narednom periodu iniciraju stručne, naučne i obrazovne posete, seminari i razmene delagacija po različitim oblastima, kako bi se razmenila znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, i izgradili novi mostovi između Srbije i Kine, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter