TRIVAN SA AMBASADORKOM KINE: Veliko interesovanje Kine za saradnju u oblasti zaštite životne sredine!

 

  Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o uspostavljanju i razvijanju saradnjee dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Kako je saopšteno iz srpskog Ministarstva, ambasadorka Čen je u prijatelskom susretu naglasila da Kina, na osnovu veoma dobrih odnosa sa Srbijom, pridaje veliki značaj razvijanju saradnje dve zemlje u svim oblastima. 

Ona je izrazila veliku zainteresovanost Kine za otvaranje saradnje i u oblasti zaštite životne sredine u kojoj ova zemlja vidi poseban potencijal.

Ministar Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog inicijative Kine i uverenje da je zaštita životne sredine oblast s velikim mogućnostima za unapređenje saradnje dve zemlje. 

Opredeljenje Kine da zaštitu životne sredine postavi za svoj peti strateški cilj, moderne tehnologije koje usvaja i njena razvojna opredeljenja ka zdravijoj životnoj sredini, predstavljaju dobar osnov i podstrek za razvoj saradnje u zaštiti životne sredine, ukazao je Trivan. 

U budućoj saradnji brojne su zajedničke teme koje povezuju dve zemlje, od korporacijskog poslovanja u skladu sa evropskim i svetskim standardima, pošumljavanja, prečišćavanja otpadnih voda i prerade komunalnog otpada, do brojnih drugih tema, što sve predstavlja ozbiljan prostor za ekonomsku i svaku drugu društvenu saradnju, istakao je Trivan. 

U okviru inicijative za saradnju razmatrana je mogućnost zaključivanja memoranduma o saradnji dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine, i dogovoreno da se u narednom periodu iniciraju stručne, naučne i obrazovne posete, seminari i razmene delagacija po različitim oblastima, kako bi se razmenila znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, i izgradili novi mostovi između Srbije i Kine, dodaje se u saopštenju.Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality