Izvor:
17.05.2019 u 14:15
0

MIHAJLOVIĆ: Nema grada, ni države koja se ne menja na lepše i na bolje kada se grade putevi, a za autoputem u zapadnu Srbiju doći će fabrike i pogoni!

Nema grada, ni države koja se ne menja na lepše i na bolje kada se grade putevi, pogotovo autoputevi, a za autoputem u zapadnu Srbiju doći će fabrike i pogoni, poručila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorana Mihajlović na početku gradnje deonice Preljina – Požega na Koridoru 11.

Nema lepšeeg dana od današnjeg kada počinjemo važnu, gotovo najvažniju deonicu na Koridoru 11 – rekla je Mihajlović.

Ministarka je naglasila da je u prethodnih nekoliko godina otvoreno 300 kilometara autoputa u Srbiji.

Ukazala je da se značaj izgradnje autopteva odlično vidi i na primeru Koridora 10 – kako su se otvarale nove deonice, tako su se nizale i fabrike i pogoni.

Tako će da bude i na Koridoru 11. Imaćemo i fabrike i pogoni, kako imamo autoputeve, a to će pomoći da ostanemo, da živimo u našoj Srbiji – poručila je Mihajlović.

Srpska ministarka je zahvalila Kini na tome što su prepoznali da je Srbiji važan Koridor 11, kao što je i Srbija prepoznala značaj inicijative "Pojas i put" i bila jedna od prvih u svetu koja je prihvatila taj globalni projekat.

Neka nam je srećan početak radova, da izvođač radova izvede sve kako treba, a mi da budemo ponosni na svaki metar autoputa – poručila je Mihajlović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je danas veliki dan za Moravički okrug, zapadnu i celu Srbiju.

Svedoci smo šta smo sve do sada radili, a i dalje planiramo da nastavimo – od Čačka ka Požegi, da nastavimo brzo i ka Kotromanu, Ivanjici, Arilju, Boljarima…da već tokom leta krenemo i sa Moravskim koridorom, a nadam se tokom leta i vazdušnoj luci u Lađevcima – rekao je Todorović.

Da Čačak konačno, posle decenija čekanja sa, vladom i predsednikom, dosanja sve snove koje smo sanjali generacijama, rekao je Todorović.

Dodao je da je predsednik Vučić još kao premijer prepoznao značaj centralne i zapadne Srbije – Moravičkog, Zlatiborskog, Raškog, Šumadijskog.

Nama ostaje da nastavimo da se razvijamo, da otvramo fabrike, da se povezujemo sa svetom, a da naša ''srpska Sveta gora'', sa 11 manastira bude nova turistička destinacija – rekao je Todorović i poželeo sreću u radovima i dobrodošlicu kineskim partnerima u Čačak i Srbiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter