Izvor:
06.06.2019 u 18:39
0

POPOVIĆ: Velike ruske kompanije zainteresovane za saradnju u IT-u!

Ruske kompanije, među kojima su i velike korporacije, zainteresovane su da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija, izjavio je danas srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je novinarima na ekonomskom forumu SPIEF u Sankt Peterburgu rekao da je razgovarao s predstavnicima nekoliko velikih ruskih kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija, nove tehnologije, blokčejn tehnologije, veštačke inteligencije i slično.

Siguran sam da će u narednih nekoliko nedelja posetiti Srbiju, a u toku jula su dogovoreni susreti i dolazak dve velike ruske korporacije koje su zainteresovane da ulažu u industriju Srbije – naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima, te su kompanije čule za veliki potencijal Srbije u oblasti IT-a i digitalizacije, i žele da ostvare kontakt sa srpskim kompanijama.

Sve sam ih pozvao da dođu u Srbiju, da nas posete, da i oni vide ovo što je pre neki dan najrenomiranija američka kompanija za analizu startap biznisa rekla za Srbiju – da je naša zemlje, odnosno da su Beograd i Novi Sad, među pet najboljih mesta za investicije u startap kompanije. I ta novost se zaista brzo pročula i došla do svih zainteresovanih u celoj Evropi i svetu – rekao je Popović.

On je ocenio da će biti sve više tih kompanija i da će Srbija još povećati izvoz inovacionih tehnologija i IT usluga, što će povećati broj novih radnih mesta i plate građana.

Popović je zaključio da velike svetske kompanije u toj oblasti vide kao veliki potencijal odlične srpske inženjere.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter