Izvor:
10.06.2019 u 12:56
0

20. NOĆ KNJIGA: Održava se na 59 lokacija u 29 gradova!

U petak, 14. juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi biće održana jubilarna, 20. Noć knjige, regionalna kulturna manifestacija koja se održava dva puta godišnje u proleće i u jesen.

Voditeljka prezentacije Tanja Vučković najavila je da će ovo biti najveća Noć knjige do sada, jer će se održavati na 59 lokacija u 29 gradova. Za ovu priliku biće otvorene nove knjižare Delfi u Somboru i Leskovcu, kazala je direktora knjižara Delfi Vesna Mihajlović.

U knjižari u Knez MIhajlovoj ulici u Beogradu prodavaće se vinili i ploče, a o svim popustima zainteresovani se mogu informisati na sajtovima Delfi knjižara i Lagune.

Tokom Noći knjige knjižare će obilaziti omiljeni domaći pisci, njih 50, spremnih da razgovaraju sa svojim čitaocima.

Danas je na pres konferenciji u kafeu knjižare Delfi u SKC bio i pisac Vanja Bulić, koji je za ovu priliku objavio novi, deveti roman sa njegovim omiljenim junakom Novakom Ivanovićem "Teodorin prsten". Bulić je kazao da su nakon Sajma knjiga najlepše manifestacije za knjigoljupce upravo ove Noći knjige.

Vučkovićeva je podsetila da ova manifestacija sarađuje sa 50 biblioteka dajući popuste na upis i podstičucći svoje članove da kupe knjige, jer se tokom Noći knjige daju popusti i do 40 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i preko sajtova Noći knjige, a manifestaciji su se priključile i druge izdavacke kuće(50), koje sve daju popust od 20 odsto, a isti popust važi i za strane knjige.

Urednica redakcije Lagune Mina Kebin je između brojnih novih naslova skrenula pažnju na novu knjigu naslov Jelene Bačić Alimpić "Njegove bele rukavice", u kojoj nas najprodavanija domaća književnica vodi u Sarajevo na početku 20 veka.

Od autora bestselera "Čovek po imenu Uve" Frederika Bakmana stigla je nova kinjiga "Put do kuće svakoga jutra sve je duži", u kojoj je glavni junak jedna starac koji se trudi da sačuva svoje najlepše uspomene, navela je Kebin.

Novitet je posle duže pauze novi roman "Ratno svetlo" Majkla Ondačija, koga smo upoznali preko romana i filma "Engleski pacijent".

Među knjigama za decu posebno mesto zauzima knjiga Duška Radovića "Kako su postale ružne reči".

Ukoliko kupite knjige u vrednosti većoj od 2000 dinara ostvarujete pravo na besplatnu dostavu – podsetila je Vučkovićeva.

Izvor: Tanjug
Foto: laguna.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter