Izvor:
12.06.2019 u 08:45
0

PATRIJARH IRINEJ: Branićemo srpske svetinje!

Patrijarh srpski Irinej rekao je da episkopi i verni narod u Crnoj Gori, koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovu podršku!

Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi (Mila Đukanovića), koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome – rekao je poglavar SPC.

Sramnim predlogom zakona predviđa se otimanje hramova SPC i njihovo proglašavanje za vlasništvo države, čime je ugroženo čak 650 pravoslavnih hramova!

Srpske vernike, sveštenstvo ali i javnost uzdrmala je preetnja crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da će se izboriti za autokefalnost nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, nakon čega je sramno optužio SPC da je nosilac projekta "velike Srbije".

Milove pretnje podržao je anatemisani poglavar CPC Miraš Dedeić, koji se hvalio da će Milo da im otme svetinje SPC, među kojima i Ostrog.

Istoričar Predrag Marković kaže da Milo Đukanović, po ugledu na albanske separatiste na KiM, hoće da otme zadužbine Nemanjića.

Izvor: Srbija danas
Foto: Twitter/WebtribuneRs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter