Izvor:
14.06.2019 u 15:46
0

POMOZITE I VI! DRUGARI IZ ODELJENJA OVIM GESTOM POKAZALI ODANOST: Osnovci napravili srca za drugaricu Sonju uz želju DA HODA U KORAK SA NJIMA!

U jutarnjim časovima ekipa Hepi portala srela je na Zemunskom keju grupu učenika koja je prikupljala novčanu pomoć za drugaricu iz razreda OŠ "Majka Jugovića" u Zemunu.

Izašli su iz škole i na najvećoj vrućini apelovali na ljude da pošalju SMS ili doniraju nešto novca za njihovu teško bolesnu drugaricu Sonju Kovačević.

Nisu nikoga zaustavljali, niti su bili navalentni, a bukvalno svaki prolaznik je stao da vidi o čemu se radi. Svako ko je na bilo koji nacčn pomogao dobio je kartonsko crveno srce sa natpisom "Hvala" i brojem na koji se šalje SMS za Sonjino lečenje.

Sonja ima atrofiju malog mozga usled koje ima raznovrsne smetnje u razvoju, ponašanju, a naročito se odražavaju na hod i govor.

Od ranog detinjstva odlazi na rehabilitacione tretmane na Institut za majku i dete Dr Vukan Čupić. Bila je nekoliko puta na banjskom lečenju, sprovođena je terapija konjima i terapija kiseonikom. Sonja svakodnevno ide ambulantno na fizikalnu terapiju na institut za rehabilitaciju Selters banja, jer ta voda blagotvorno deluje na nju.

Angažovanje, znanje, iskustvo i ljubav Sonjinih lekara i terapeuta, kao i njen ogroman trud i rad, sprečili su progresiju bolesti i omogućili blago poboljšanje njenog zdravstvenog stanja.

Sonja nije samostalna ni u jednom segmentu života iako svakodnevno pije lekove koji ublažavaju nevoljne pokrete i tremor, nosi potkolene ortoze, korektivni mider i prima terapiju botoksa koja joj omogućava kratkotrajno stajanje i hodanje uz pomoć drugog lica.

Kako bi Sonja što duže ostala na svojim nogama i uz pomoć terapija samostalno hodala, neophodno joj je lečenje u RH cetru Renona u Slovačkoj.

Pomozimo Sonji! Upišimo 616 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Sonjine samostalne korake! Budimo humani!

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter