Izvor:
17.06.2019 u 07:12
0

PREDSEDNICA VLADE ANA BRNABIĆ U BANJALUCI: Regionalna konferenciji „Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak“!

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak".

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće i premijer Republike Srpske Radovan Višković kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije Mladen Šarčević, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Prisutnima će se obratiti i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stručne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

U okviru konferencije biće održana tri panela i to "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države", "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas" i "Autorska prava i savremena piraterija".

Konferenciju organizuje regionalna think-tank organizacija Institut za javnu politiku, a održava se kao deo foruma "Balkan perspectives today", čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Izvor:Tanjug
Foto: witter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter