Izvor:
17.06.2019 u 16:33
0

VULIN: Nikada nismo imali ispunjenije odnose sa Belorusijom!

Srbija nikada u istoriji nije imala više zajedničkih aktivnosti i ispunjenije vojne odnose sa Belorusijom nego što ih ima danas, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da to kaže s ponosom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa beloruskim kolegom, general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim, Vulin je rekao da se Srbija raduje nastavku vojno-tehničke saradnje sa Belorusijom i, kako je rekao, u skladu sa najboljim ličnim odnosima naših predsednika, Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka, razvijaće se i saradnja dva ministarstva i vojski.

Sa Ravkovim je razgovarao o proširenju saradnje po pitanju vojnog obrazovanja, obuke jedinica, o obuci budućih pripadnika mirovnih jedinica, kao i o zajedničkom učešću Srbije i Belorusije na mirovnim misijama pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Vulin je beloruskom kolegi zahvalio na, kako kaže, ličnom doprinosu u saradnji Srbije i Belorusije.

– Nije bilo nijedne nase molbe koju vi niste prihvatili i ispunili…Belorusija je naš partner, Belorusija je naša bratska zemlja. Zahvalni smo na podršci koju nam daje u borbi za Kosovo i Metohiju, baš kao što Belorusija zna da na svim svetskim forumima zastupano strane interese Belorusije – poručio je Vulin.

Dodao je da remont "migova" traje kako je dogovoreno, te da i Srbija i Belorusija ispunjavaju propisane obaveze na vreme.

Beloruski ministar je istakao da za zvanični Minsk jedan od prioriteta predstavlja jačanje medunarodne bezbednosne saradnje.

– U uslovima trenutnih eskalacija u regionu, mogu da kažem da smo ponosni na odnos koji imamo sa našom Srbijom, a koji traje već 25 godina…Odnosi sa našom bratskom Srbijom su se uvek odrazivali u međusobnom razumevanju i poštovanju – rekao je Ravkov.

Dodao je da je vojno-tehnička saradnja dve zemlje veoma velika, a da je ove godine ispunjena raznim aktivnostima.

– Posebno ističem trilateralnu vežbu ''Slovensko bratstvo 2019''…Siguran sam da će pripadnici oružanih snaga Rusije, Belorusije i Srbije na ovoj vojnoj vežbi pokazati svoje visoke sposobnosti i pokazati da su na visini zadatka – izjavio je Ravkov.

Vulin je dodao da je trilateralna vežba nešto na šta je Srbija naročito ponosna, te da će svi učesnici imati šta da nauče jedni od drugih.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter