VULIN: Nikada nismo imali ispunjenije odnose sa Belorusijom!

Srbija nikada u istoriji nije imala više zajedničkih aktivnosti i ispunjenije vojne odnose sa Belorusijom nego što ih ima danas, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da to kaže s ponosom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa beloruskim kolegom, general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim, Vulin je rekao da se Srbija raduje nastavku vojno-tehničke saradnje sa Belorusijom i, kako je rekao, u skladu sa najboljim ličnim odnosima naših predsednika, Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka, razvijaće se i saradnja dva ministarstva i vojski.

Sa Ravkovim je razgovarao o proširenju saradnje po pitanju vojnog obrazovanja, obuke jedinica, o obuci budućih pripadnika mirovnih jedinica, kao i o zajedničkom učešću Srbije i Belorusije na mirovnim misijama pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Vulin je beloruskom kolegi zahvalio na, kako kaže, ličnom doprinosu u saradnji Srbije i Belorusije.

- Nije bilo nijedne nase molbe koju vi niste prihvatili i ispunili...Belorusija je naš partner, Belorusija je naša bratska zemlja. Zahvalni smo na podršci koju nam daje u borbi za Kosovo i Metohiju, baš kao što Belorusija zna da na svim svetskim forumima zastupano strane interese Belorusije - poručio je Vulin.

Dodao je da remont "migova" traje kako je dogovoreno, te da i Srbija i Belorusija ispunjavaju propisane obaveze na vreme.

Beloruski ministar je istakao da za zvanični Minsk jedan od prioriteta predstavlja jačanje medunarodne bezbednosne saradnje.

- U uslovima trenutnih eskalacija u regionu, mogu da kažem da smo ponosni na odnos koji imamo sa našom Srbijom, a koji traje već 25 godina...Odnosi sa našom bratskom Srbijom su se uvek odrazivali u međusobnom razumevanju i poštovanju - rekao je Ravkov.

Dodao je da je vojno-tehnička saradnja dve zemlje veoma velika, a da je ove godine ispunjena raznim aktivnostima.

- Posebno ističem trilateralnu vežbu ''Slovensko bratstvo 2019''...Siguran sam da će pripadnici oružanih snaga Rusije, Belorusije i Srbije na ovoj vojnoj vežbi pokazati svoje visoke sposobnosti i pokazati da su na visini zadatka - izjavio je Ravkov.

Vulin je dodao da je trilateralna vežba nešto na šta je Srbija naročito ponosna, te da će svi učesnici imati šta da nauče jedni od drugih.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro