Izvor:
20.06.2019 u 13:24
0

MINISTARSTVO PROSVETE: Visoka izlaznost na test iz matematike!

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da je, prema podacima koje se dostavili direktori osnovnih škola, izlaznost učenika na polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita, bila je visoka i do sada nije bilo primedbi na regularnost.

Kako se navodi, od ukupno 177 jedinica lokalne samouprave, gradova i opština, u 67 opština zabeležena je izlaznost od 100 odsto, odnosno u 145 je bila veća od 98. odsto.

Samo u 32 opštine izlaznost je bila nešto manja, u rasponu od 89, 51 do 98 odsto, što se objašnjava odustajanjem polaznika u školama za obrazovanje odraslih koji, po pravilu, češće pristupaju ispitu u avgustovskom roku.

U odnosu na test iz srpskog jezika i kombinovani test koje su učenici prethodno polagali, nije uočeno osipanje broja učenika koji su rešavali test iz matematike.

Do ovog trenutka škole nisu prijavile nepravilnosti tokom održavanja ispita, dodaje se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter