Izvor:
21.06.2019 u 13:42
0

KARIĆ FONDACIJA: U novembru Forum „Svetost materinstva“!

U Beograd će početkom novembra biti održan Mejunarodni forum "Svetost materinstva", na kojem će biti izneti predlozi i prezentovana rešenja koja su se pokazala kao najbolja u borbi protiv jedne od najvećih pošasti današnjice – bele kuge, saopštila je danas Karić fondacija, koja je, uz ruski Fond Sveti Andrej Prvozvani, organizator skupa.

Kako se navodi u saopštenju, "cilj je da se konkretnim primerima podstaknu mladi parovi da osnivaju porodice i da im se, pre svega od strane države, pruži materijalna sigurnost da ostvare najvažnije – da se rađa što više dece".

Podseća se i da je o tome koliko je poražavajuća demografska slika u Srbiji, o pretnji da će Srbi nestati kao nacija, o tome da su sela opustela, a da je u mnogim gradovima situacija kritična, da u zemlji "kudikamo više umire nego što na svet dolazi", nedavno govorio i predsednik Aleksandar Vučić.

U saopštenju se navodi da su o organizaciji skupa u novembru razgovarali poslanica i predsednica Karić fondacije Milanka Karić, poslanik Dragomir J. Karić i predstavnici Fonda Sveti Andrej Prvozvani iz Rusije.

Na sastanku su precizirani detalji novembarskog okupljanja na koje će u srpsku prestonicu doći 500 članova delegacija iz šezdesetak zemalja, kako bi razmenili iskustva u borbi protiv bele kuge.

– Saradnja Karić fondacije s Fondom Sveti Andrej Prvozvani traje dugo. Ovo je sedmi Forum koji organizujemo zajedno, a prvi u Srbiji. Naša inicijativa je bila da bude održan u Beogradu, što su oni zdušno prihvatili, jer je nama Srbima zaista jedan od najvećih problema upravo bela kuga. Jednostavno, nestaćemo kao nacija ako se ovaj tred negativnog prirodnog priraštaja nastavi. U Karić fondaciji postoji Centar za očuvanje srpske porodice i mi se borimo već 40 godina, a i svojim primerom pokazujemo da je to nešto što je najbitnije za naciju. Verujem da će Forum ''Svetost materinstva'' u novembru imati veliki efekat pre svega na državne organe da pomognu mladima da se odluče da stvaraju porodice i da rađaju decu – poručila je Milanka Karić.

Predsednik Fonda Svetog Andreja Prvozvanog Vladimir Jakunjin uputio je veliku zahvalnost Karić fondaciji na izuzetnom doprinosu očuvanju duhovnih, kulturnih i porodičnih vrednosti i ogromnom angažovanju u unapređenju populacione politike, i dao punu podršku organizaciji Foruma u Beogradu koji će biti posvećen samo jednoj temi – kako porodicu učiniti modernom sa mnogo dece i srećnom.

Vladimir Bušujev, direktor Fonda Svetog Andreja Prvozvanog, istakao je da je u Rusiji aktuelan trend stvaranja velikih porodica.

– Znamo da su i u Srbiji ne tako davno postojale velike i složne porodice. Želeli bismo da ponudimo nekoliko opcija za rešavanje problema kako bi rađanje dece postalo ne samo značajno, već bi, ne plašim se reći, postalo i moderno imati veliku porodicu. Za mlade je to veoma važno. Ranije se u Rusiji malo govorilo o porodici, a sada se veoma mnogo priča. Porodica treba da bude srećna i velika i ka tome bi trebala biti usmerena državna politika – naglasio je Bušujev, prenosi u saopštenju Karić fondacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter