Izvor:
24.06.2019 u 12:55
0

NOVI PREDLOG ZAKONA U OBLASTI ELEKTRONSKOG TRGOVANJA ROBOM I USLUGAMA: To će doprineti približavanju ka evropskim standardima!

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je da je usvajanjem Predloga Nacrta zakona o trgovini na sednici Vlade Srbije u petak 21. juna, zajedno sa usvajanjem Predloga izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini na prethodnoj sednici, učinjen značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u Srbiji.

"Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama, doprineće približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva", izjavila je Matić, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da su Nacrtom novog Zakona o trgovini otklonjene nedoumice u vezi sa i prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.

"Nacrt definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine. Zatim, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika izmedu e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu, a uvedene su posebne mere za suzbijanje sive ekonomije", navela je državna sekretarka.

Ona je takođe podsetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine, u okviru projekta "Jačanje elektronske trgovine u Republici Srbiji" koji sprovodi sa USAID-om.

Izvor : Tanjug.rs
Foto : Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter