Izvor:
25.06.2019 u 05:25
0

ZNAK USPEŠNE SARADNJE: Iz beogradskog u sarajevski ZOO vrt stigao ugroženi bizon!

Iz Zoološkog vrta u Beogradu u sarajevski rekreativo-zabavni centar "Pionirska dolina" sinoć je stigao ogromni mladi američki bizon, težak čak 500 kg.

Osim njega stigle su i berberske ovce, mare i rakuni.

Novom pošiljkom koja je juče ujutru iz Beograda krenula put Sarajeva, naša ''Pionirska dolina'' postala je bogatija za dve nove životinjske vrste. Američki bizon, mužjak, star tek nekoliko godina nova je vrsta i do sada nije bio poznat posetiocima sarajevske, zelene oaze. Inače se radi o ugroženoj životinjskoj vrsti, koja se osim u zoološkom vrtovima Evrope jedino može videti u rezervatima u Severnoj Americi. U Americi njihova porodica broji tek nešto više od 1.000 životinja, jer je u 19. i 20. vijeku gotovo istrebljena lovom zbog mesa i krzna – objavljuju oni.

Sa Kalemegdana u "Pionirsku dolinu" stigao je i par berberskih ovaca.

– Mala, preslatka mara sarajevskog zoološkog vrta upravo je dobila i novo društvo, četiri beogradske koje su zajedno doputovale u svoj novi sarajevski dom. Poklon beogradskog zoološkog vrta je i četveročlana porodica američkih rakuna koju su se već pridružili svojim rođacima u Sarajevu – navodi KJKP "Park" .

Životinje su postale novi stanovnici "Pionirske doline" zahvaljujući uspešnoj saradnji sarajevskog i beogradskog zoološka vrta.

Oba zoološka vrta u su u statusu kandidata za članstvo u Evropskoj asocijaciji zooloških vrtova i akvarijuma (EAZA), koja omogućava razmenu životinja i međusobnu razvojnu podršku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter