MARKOVIĆ: Uvođenje komunalnog reda u gradovima i opštinama!Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković kaže da je osnovni cilj Predloga zakona o komunalnoj miliciji, koji je danas na dnevnom redu Skupštine Srbije, uvođenje komunalnog reda u gradovima i opštinama, a jedna od novina je rad u civilu.

Marković je kazao da se rad u civilu obavlja isključivo po pismenom nalogu načelnika komunalne milicije, i to za određene slučajeve u određenim oblastima kao što su bespravno zauzete javne površine, nelegalna prodaja, nelegalni taksi prevoz i slično.

- Ovo će značajno doprineti efikasnijem radu komunalnih milicionera u pogledu suzbijanja i sankcionisanja navedenih prekršaja - rekao je Marković.

Objasnio je da će predloženim rešenjem svaka opština ili grad moći da u okviru svoje uprave oformi komunalnu miliciju.

Prema njegovim rečima, ukida se dosadašnje ograničenje - jedan milicionar na 5.000 stanovnika.

To je, kako kaže, benefit i za velike opštine i gradove, ali i za opštine sa malim brojem stanovnika.

- Veliki gradovi i opštine će moći da imaju veći broj komunalnih milicionara čime će se povećati efikasnost , a manje jedinice lokalne samouprave, koje do sada nisu mogle da ostvare ovo pravo, sada će moći da obrazuju službu komunalne milicije - objasnio je on.

Marković je napomenuo i da se pooštravaju kriterijumi za zapošljavanje komunalnih milicionera, navodeći da, pored ispunjenih uslova poput psihofizičke spospobnosti, stečenog obrazovanja, položenog odgovarajućeg ispita, postoji uslov da nema bezbednosnih smetnji za obavljanje tog posla.

- To znači da se neće desiti da neko zasnuje radni odnos za koga se utvrdi da se protiv njega vodi postupak ili je pravosnažno osuđen. Takođe, uspostavlja se i unutrašnja kontrola kao posebna organizaciona jedinica u sastavu komunalne milicije - dodao je Marković.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality