Izvor:
27.06.2019 u 09:22
0

UDOVIČIĆ: Neophodno usavršavanje u svakoj profesiji kako bi postali vrhunski u toj delatnosti!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Palati Srbija danas je bio učesnik omladinskog dijaloga na temu "Uloga građanskog obrazovanja u kreiranju škole/društva po meri dece i mladih".

Udovičić je pred velikim brojem mladih savetovao da je danas neophodno usavršavanje u svakoj profesiji kako bi postali vrhunski u toj delatnosti i saslušao ih na sva pitanja.

Uvek je najveći izazov naći pravu komunikaciju među ljudima, kao i pravu putanju kako mlad čovek da se izrazi, ali i kako da se na pravi način iskaže i pomogne na razvoju celokupnog društva. Mi moramo da slušamo mlade ljudi, zajedno da učimo i radimo. Mladi ima drugačiju energiju, znanje i na izvoru su svakodnevnih inovacija u odnosu na nas – obradio se Udovičić mladima.

On je obrazložio da zato na mlade gledamo kao na jedinstvene partnere i najjaču snagu društva.

Iz tog razloga od njih tražimo odgovornost, da ne prećute, već da se govore i savetuju. Zajedničkim snagama da uradimo najbolje za društvo – poručio je ministar Udovičić.

Prema njegovim rečima, plan da je na teritoriji cele Srbije kroz rad u kancelarijama za mlade i omladinske klubove omoguce prvi koraci, odnosno uči i predaju razna iskustva.

Životno učenje i usavršavanje je ključ uspeha u svakoj profesiji. Doktori, sportisti i drugi traže ne može da ostane na istom nivou da bi bio vrhunski, uvek mora da se edukuje i bude gladan i žedan za upijanjem znanjem – rekao je Udovičić, koji je dodao da je cilj da se kroz ovakav projekat iskažu sve želje i razviju sve mogućnosti.

Svi ste sadašnjost, nemamo vremana da pričamo o budućnosti i generacijama, već o početku – poručio je ministar, naglasivši da niko ne bi smeo da bude zadovoljan prosekom.

Direktorka UNICEF-a za Srbiju Ređina De Dominićis takođe je istakla značaj ove teme.

Ovaj vid dijaloga među mladima je jedan od projekata UNICEF-a u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini sa željom da se pojača kohezija i mir u svetu. UNICEF blisko sarađuje sa ministarstvom omladine i sporta i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ciljem učesća mladih i razvoja veštine u školskom i ostalom obrazovanju – zaključio je De Dominićis.

Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, produbila je temu sa mladima iz dela prosvete i zahvalila se ministru Udovičiću na veliki projektima i saradnji.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter