Izvor:
11.08.2019 u 19:04
0

TRI MASKE ZA LICE PRAVO IZ KUHINJE: Preporodiće vam kožu!

Peršun, krastavac ili limun će nahraniti vašu kožu i poboljšati izgled.

Domaće maske za lice mogu biti odlična alternativa za maske iz apoteke. One su efikasne i definitivno su jeftinije. Pri pripremi domaće maske uvek znate sastojke i možete izbeći nepotrebnu hemiju i konzervanse koji se nalaze u kozmetici. Međutim, vredi doći do eko proizvoda, jer tek tada možete biti sigurni da u vašu kožu ne prodiru hemikalije koje se koriste tokom gajenja povrća i voća.

Pogledajte tri recepta za maske za lice koje se prave uz pomoć povrća i voća koje verovatno imate u kuhinji.

Domaća maska od limuna

Sok od limuna je antibakterijski. Zahvaljujući tome, vredi ga koristiti kao komponentu kućne maske kada se radi o problemima sa aknama. Trljanje lica limunovim sokom će sprečiti prekomerno lučenje sebuma. Za pripremu maske od limuna potrebno vam je:

kašičica soka od limuna

jedno jaje,

dve kašičice pavlake

kašika brašna i

kašika jogurta.

Izmešajte sve sastojke i ostavite oko 20 minuta. Zatim masku isperite mlakom vodom.

Domaća maske od krastavaca

Bogati vitaminom C i onima iz grupe B, krastavac osvežava i pospešuje diskoloraciju. Kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe i cink sadržani u krastavcu imaju dobar efekat na stanje naše kože.

Oguliti krastavac zajedno sa kožom, a zatim pomešati sa kašikom prirodnog jogurta. Stavite na lice i dekolte, a nakon 20 minuta operite.

Maska od peršuna

Peršun će očistiti kožu, suziti pore i osvetliti ten.

Da biste pripremili domaće maske na bazi peršuna, počnite seckanjem listova. Na kraju dodajte kašiku prirodnog jogurta i promešajte. Masku nanesite na prethodno očišćeno lice i nakon 20 minuta isperite toplom vodom.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter