Izvor:
18.08.2019 u 14:59
0

OTVARA SE AUTO-PUT „MILOŠ VELIKI“: Predsednik srbije u Obrenovcu!

Novi auto-put je na ponos cele Srbije i sve što se gradi ima za cilj spajanje srpskog naroda, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić po dolasku na naplatnu rampu Obrenovac na auto-putu "Miloš veliki" koje će večeras biti pušten u saobraćaj.

On je izrazio zadovoljstvo što su na otvaranje autoputa „Miloš veliki" doputovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predstavnik srpskog anroda u Crnoj Gori Andrija Mandić.

– Ovo što radimo radimo da bismo se spojili sa braćom u Crnoj Gori. Veoma je važno ovo što smo radili i to je za ponos cele zemlje – kazao je Vučić.

Kazao je da je više puta helikopterom obilazio autoput dok se gradio.

Ocenio je da ćemo naredna četiri meseca imati čep na Ostružnici i u Bariču, ali da će se, nakon 18.decembra, pre Svetkog Nikole, otvoriti put do Surčina.

Ukazao je da je video petlju koja se gradi i da ćemo na tom putu imati i jedan najlepši i najmonumentalniji most preko Save i Kolubare.

– Imaćete tada suštinski autoput Beogard- Čačak – rekao je Vučić na naplatanoj rampi Obrenovac, koja je prva tačka obilaska autoputa "Miloš Veliki" na deonici od Obrenovca do Ljiga koja će večeras svečano biti puštena u saobraćaj.

Predsednika su tu dočekali ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i kineska ambasadorka Čen Bo i predstavnici kineske kompanije CRBC koja je učestvovala u izgradnji.

Veliki broj medijskih ekipa će zajedno sa predsednikom, u otvorenim autobusima, po prvi put obići deonicu autoputa "Miloš Veliki" dugog 62,7 kilometara.

Kako je najavljeno, predsednik će se zaustaviti na nekoliko tačaka, a prva je isključenje za Ub gde će razgovarati s radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile tu deonicu, kao i s lovcima i ribolovcima iz Fazanerije Ub.

Na petlji Lajkovac-Valjevo, Vučić će prisustvovati predstavljanju turističkog potencijala koji se otvara novim autoputem i razgovaraće sa radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile tu deonicu.

Na toj lokaciji, prema najavama, trebalo bi da se obrati srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kako je najavljeno, kod tunela Brančić, Vučić će obići Operativni centar za upravljanje saobraćajem i prisustvovati prezentaciji i degustaciji nacionalnih jela i pića sa područja povezanih autoputem "Miloš Veliki", nakon čega će dati izjave za medije.

Kod petlje Ljig, predsednik Srbije obratiće se građanima i tom prilikom označiti početak puštanja u saobraćaj autoputa "Miloš Veliki".

Taj deo autoputa "Miloš Veliki" od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Tako će s deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd – Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter