Izvor:
18.08.2019 u 15:18
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ponosan sam što se auto-put zove po Milošu Obrenoviću!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan što novi auto-put nosi naziv po Milošu Obrenoviću, koji je, ističe, uradio mnogo za našu zemlju – ostavio slobodnu Srbiju, prvi Ustav, škole, muzeje.

Upitan da prokomentariše to što pojedincima iz opozicije smeta što je novi auto-put poneo naziv Miloša Obrenovića, Vučić je kazao da se ne obazire na takve komentare, jer, kako navodi, "ako se obazirete na svaki kamenčić na putu, onda do cilja nikada nećete stići".

– Smeta im što auto-put nosi naziv Miloša Obrenovića, smeta im sve što je vredno, da im ne smeta to, smetalo bi im nešto drugo. Oni bi voleli da se auto-put zove E-763, kako se inače zove, to meni ne znači ništa, ali ime Miloša Velikog mnogo znači – rekao je Vučić odgovarajći na pitanja novinara na putu od Obrenovca do Uba.

Predsednik je podsetio da je Miloš Obrenović posle propasti Prvog srpskog ustanka ostao uz svoj narod, podigao Drugi srpski ustanak, doneo prvi Ustav – Sretenski ustav, a osim toga, iako nepismen, ostavio je škole, muzeje…

– Zbog toga sam srećan i ponosan što je novi auto-put dobio naziv po Milošu Obrenoviću – naglasio je.

Govoreći o novom auto-putu, Vučić kaže da je zadovoljan i zahvalan ljudima koji su radili da taj put doživi finalizaciju – Ministarstvu infrastrukture, Ministarstvu finansija, celoj Vladi Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić…

Ističe da je izgradnja puteva tek početak i najavio da će 15. oktobra biti otvoren istočni krak Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, odnosno do Gradine.

– To je veliki deo, važan za istok Srbije i tranzit, za privlačenje Turaka, Bugara i svih ostalih iz sveta da idu tim putem. Borimo sa Rumunima i Bugarima za turiste i putnike – naveo je Vučić.

Predsednik je podsetio da je danas sa kineskim investitorima održan dobar sastanak i da je potpisan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd – Surčin, koji će prolaziti pored Nacionalnog stadiona čija izgradnja, kaže Vučih, počinje sledeće godine.

Sledeće nedelje, navodi Vučić, počinje izgradnja auto-puta prema Bosni i Hercegovini, koji će raditi turske kompanije, a do kraja septembra, kaže predsednik, očekuje početak radova na izgradnji Moravskog koridora, koji će biti veza između Koridora 10 i Koridora 11.

Do marta sledeće godine biće završen put Batočina – Kragujevac, čime će, kaže Vučić, Kragujevac biti spojen sa auto-putem Miloš Veliki.

– Ostaje izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin. Kineske kompanije pokazale su interesovanje za tu izgradnju. Zatim ćemo raditi Fruškogorski koridor sa mostom preko Kovina – kazao je Vučić.

Najavio je da će se raditi put od Rume do Šapca i od Šapca do Loznice, put od Slovca do Valjeva, odnosno Lajkovca, ali i autoput Požarevac – Gradište, a zatim i brza saobraćajnica od Gradišta ka Golupcu i Donjem Milanovacu.

– Onda nam ostaje najteža i jedna od najvažnijih deonica koja svima znači, to je prema Crnoj Gore – naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Instagram (Printscreen)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter