Izvor:
19.08.2019 u 08:49
0

HAOS U PRIŠTINI: Zaposleni na aerodromu protestuju! (FOTO)

Zaposleni u uslužnim delatnostima prištinskog aerodroma održali su i danas dvočasovni protest, nezadovoljni odnosom rukovodstva prema njihovim zahtevima.

Deo zaposlenih u uslužnim delatnostima aerodroma za sutra je najavilo celodnevni protest.

Radnici ostaju čvrsto pri svojim zahtevima, koje su zaposleni okupljeni u Nezavisnom sindikatu saopštili 8. avgusta.

Aerodromski sindikat pozvao je menadžment da koordinira sa sindikatom radi ispunjavanja minimalnih zahteva kako bi se, kako se navodi, garantovala sigurnost i izbegao bilo kakav rizik po život i bezbednost putnika.

Radnici, koje zastupa Nezavisni sindikat, nezadovoljni su postupanjem uprave prema lošim uslovima rada nakon što 100 njih napustilo posao, a posebno onim koji utiču na njihovo zdravlje.

Oni su nezadovoljni i pravilima koja se odnose na korišćenje godišnjih odmora, razlikama u platama i toplim obrokom.

Uprava aerodroma je saopštila je da će se letovi odvijati po planu, uprkos protestu, kao i da su zahtevi radnika nelegalni.

Osim radnika aerodroma u Prištini, protest nezadovljstva najavili su radnici zaposleni u telekomunikacijama, dok su zaposleni u KEK-u protest najavili za sutra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter