Izvor:
19.08.2019 u 12:36
0

JOŠ JEDNA ŠANSA ZA MALE MATURANTE: Počinje drugi krug završnog ispita!

Mali maturanti koji u junu nisu mogli da izađu na završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od sutra do 22. avgusta. Do sada se školama prijavilo oko 600 osmaka za drugi krug završnog ispita.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika zakazan je za sutra, 20. avgusta, test iz matematike za 21. avgust, dok ce kombinovani test (istorija, geografija, fizika, hemija, biologija) biti održan 22. avgusta.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da na završni ispit u drugom krugu izlaze đaci koji zbog bolesti nisu mogla da izađu na testove u junu, ali i oni koji su osnovnu školu završili po programu za odrasle – uglavnom osetljive društvene grupe.

"Zbog pomeranja testa iz matematike na ovogodišnjem završnom ispitu nekoliko đaka, koji su imali zakazano međunarodno tekmičenje iz matematike, nisu mogli da izađu na treći test. Oni će u avgustu polagati test iz matematike", pojasnila je ona.

Dodaje da su ti đaci položili prijemni ispit i upisali Matematičku gimnaziju, ali da na završni ispit svi moraju da izađu, jer to predstavlja zvanični završetak osnovne škole.

Drugi krug završnog ispita ne organizuje se u svim osnovnim školama, već u samo u nekoliko koje odrede školske uprave da budu domaćini osmacima.

Svi koji žele da nastave školovanje imaće priliku za to jer je u trogodišnjim i četvorogodišnjim srednjim školama ostalo slobodno 8.109 mesta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Banatmedia1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter