Izvor:
23.10.2016 u 21:54
0

ISPOVEST ŽENE KOJA JE PRONAŠLA NAPUŠTENU BEBU: Dečaku je pupak bio uvezan pertlom!

Novorođenče pronađeno u petak pre podne, na ulici u plavoj putnoj torbi u dvorištu porodilišta "Betanija" u Novom Sadu, dobro je i posle zbrinjavanja preneto je u Dečju bolnicu.

Po rečima Dušana Vukovića, portparola Dečje bolnice, beba se i dalje nalazi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, čije osoblje o njoj brine.

Dete je dobro – potvrdio je za naš list Dušan Vuković, portparol Dečje bolnice u Novom Sadu.

Beba je u stabilnom stanju, i nije vitalno ugrožena.

Da Novosađanka Slavica Fejsa, inače novinarka "Ruskog slova", iako žureći na posao, u petak pre podne čuvši plač bebe nije zastala kod "Betanije" da proveri odakle dopire, pitanje je šta bi se dogodilo sa novorođenčetom, ostavljenim u torbi.

Padala je sitna kiša, i kao i svakog dana išla sam prečicom, kroz deo dvorišta porodilištaispričala je Slavica Fejsa, još u šoku od događaja. – Čula sam nešto kao plač i na trenutak zastala. Nastavila sam dalje, ali sam se posle nekoliko koraka vratila.

Kada je došla do zida butika sa dečjom opremom, ugledala je plavu putnu torbu, na kojoj je rajsferšlus bio otvoren. Sagla se da proveri njen sadržaj, a kada je otvorila, šokirala se. Ugledala je uplakanu mušku bebu, gotovo promrzlu i bez odeće. Pupak je nestručno bio vezan pertlom od patika.

Uplašena i uznemirena, u trenutku nije znala šta da radi, i krenula je prema ulazu u porodilište. Naišla je na radnika obezbeđenja, i uzbuđenim glasom mu saopštila da je pronašla bebu u torbi. Tu, u dvorištu, ubrzo su se našle medicinske sestre i lekari i preuzeli bebu, po svemu sudeći rođenu tek nekoliko sati pre nego što je ostavljena.

Iz bebinog pupka vezanog pertlom, curila je krv – saznajemo nezvanično. – Lekari i medicinske sestre su dete odmah zbrinuli, vezali pupak, ugrejali ga i pregledali. Kada su bili sigurni da je beba dobro, preneta je u Dečju bolnicu.

O nesvakidašnjem pronalasku na ulici, obaveštena je i novosadska policija, koja traga za majkom, odnosno osobom koja je ostavila dete na ulici.

Veruje se da je beba namerno ostavljena kod porodilišta kako bi je neko pronašao.

Plač bebe u putnoj torbi, navodno je čulo nekoliko prolaznika, ali se nisu obazirali, jer su mislili da je mačka, te zbog toga nisu reagovali.

Novosti.rs
Foto: 24sata

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter