Izvor:
02.09.2019 u 17:33
0

NOVE INVESTICIJE: Dodatnih 1,7 miliona evra za zastitu voda Palica i za Vranje!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW obezbedilo je dodatnih 1,7 miliona evra za realizaciju projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić" u Subotici i projekta prečišćavanja otpadnih voda u Vranju.

Vrednost projekta zaštite Palićkog jezera je 7,8 miliona evra, od čega su 1,3 miliona evra dodatna sredstva.

Realizacijom projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić" biće očišćeno jezero na Paliću, proširena kanalizaciona mreža u naselju Palić, a pored toga biće urađeni i zaštitni pojasevi oko jezera koji će biti turistički uređeni biciklističkom stazom.

Projekat prečišćavanja otpadnih voda u Vranju je vredan 15,9 miliona evra, uključujući 400.000 evra dodatnih sredstava. Projekat obuhvata izgradnju 19 kilometara kolektora za otpadne vode, kao i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Kroz programe vodosnabdevanja, prečišćavanja otpadnih voda i kanalizacije i upravljanja čvrstim otpadom u gradovima srednje veličine u Srbiji, čija je vrednost 283 miliona evra, obezbeđena je podrška modernizaciji i izgradnji komunalne infrastrukture u 29 gradova i opština srednje veličine u Srbiji.

Kompletan program se realizuje uz finansijsku pomoć Vlade SR Nemačke i Evropske unije, preko Nemačke razvojne banke KfW, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopšteno je iz kabineta ministarke građevinarstva.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter