Izvor:
26.10.2016 u 16:05
0

U vodovodu „Naisus“ tvrde: U Evropi samo Bečlije piju kvalitetniju vodu od Nišlija!

Niška voda je po kvalitetu druga u Evropi, odmah iza vode koju piju građani Beča, a to pokazuju sve analize domaćih i stranih instituta, kaže za Tanjug direktor niškog vodovoda "Naisus" Dejan Andrejević.

"Sa ponosom možemo da kažemo da je naša voda jedna od najboljih u Evropi, odmah iza bečke", navodi Andrejević uz objašnjenje da je voda u Beču ledničkog porekla, dok ona u Nišu potiče iz karstnih izvora planina u okolini tog grada i "vuče" se sa čak 84 kilometra udaljenih izvora do vodovoda, u kome se prerađuje.

Visok kvalitet pijaće vode u Nišu su, kaže, potvrdile sve analize koje su uradili domaći i strani instituti.

"Taj dar prirode koji imamo treba da negujemo i da se ponašamo odgovorno prema tom bogatstvu. Mi u Vodovodu to svakodnevno i činimo i trudimo se da razvijemo svest o potrebi očuvanja zdrave pitke vode", naveo je Andrejević.

Niški vodovod se ceni i van granica zemlje i predstavlja Srbiju preko PKS i Udruženja voda u međunarodnim institucijama, pa će Niš za nekoliko meseci biti domaćin skupa koji će, prema rečima Andrejevića, okupiti sve koji nešto znače u nacionalnim asocijacijama koje se brinu i koje rade sa vodom.

"Oni će doći u Niš i održati redovni sastanak, a predlozi sa tog sastanka idu direktno pred Evropsku komisiju i usvajaju se u Evropskom parlamentu", rekao ja Andrejević.

Kada je reč o poslovanju preduzeća "Naisus", Andrejević ističe da je ono do pre nekoliko godina bilo jedno od većih gubitaša, u ekonomskim problemima, što se odražavalo i na kvalitet usluge.

"Dolaskom novog menadžmenta promenile su se mnoge stvari, počeli smo domaćinski da poslujemo i od onih koji su proizvodili gubitke postali smo solventno preduzeće koje svoje obaveze izmiruje redovno, uz redovnu isplatu zarada i obnovu opreme i mehaniacije", objašnjava Andrejević.

Ponosan je, kaže, na najmodernije mašine i opremu za snimanje vodovodne i kanalizacione mreže.

"Stali smo rame uz rame sa Londonom i Dubaijem, ne samo da bismo se pohvalili da mi imamo ono što imaju i oni već zato što to povećava kvalitet usluga koje pružamo", napomenuo je Andrejević.

Apostrofira – nema viška zaposlenih već manjka poslova, a novac se mora naći na tržištu.

Laboratorija vodovoda ima potreban serifikat i akredtovana je za proces uzorkovanja i dnevno obavi i više od 45 uzorkovanja vode – pijaće, otpadne i iz industrija, za potrebe samog preduzeća, ali i za druge zainteresovane.

“Imamo i projekni centar, projektujemo za nas, za grad i lokalne zajednice, ali i za treća lica, a izvodimo i radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i ravnorpavno učestvujemo na tenderima. Tako stvaramo dodatne poslove”, objasnio je Andrejević.

"Naisus" je akreditovao i svoju baždarnicu, koja radi baždarenje uređaja koji mere vodu.

"Zahvaljujući novoj opremi bukvalno smo jedini na ovim prostorima koji mogu da urade složene zahteve i snimanja”, zaključio je Andrejević.

Tanjug
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter