Izvor:
18.09.2019 u 11:17
0

EDUKACIJA O VRŠNJAČKOM NASILJU: 28 srednjoškolaca na obukama!

Kako smanjiti vršnjačko nasilje? Jedan od načina je edukacija same dece i u tom pravcu je urađen projekat vršnjačke medijacije koji okuplja učesnike iz šest opština među kojima su i dve iz Podunavskog okruga – Velika Plana i Smederevska Palanka. Cilj treninga je osposobljavanje vršnjačkih medijatora za nenasilno rešavanje sukoba.

Dvadeset osam srednjoškolaca obučava se za program vršnjačke medijacije.

Na treninzima uče kako da prepoznaju nasilne situacije, da ih zaustave, ali i da pomognu da se uspostavi komunikacija između učesnika u sukobu.

– Na početku da smirimo situaciju, da se osobe međusobno slušaju, da ne upadaju jedna drugoj u reč, da ih na neki način dovedemo u situaciju da oni sami dođu do rešenja i da se pomire, kaže Milica Pešić, učenica medijatorka.

Izvor: Kurir.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter