Izvor:
27.09.2019 u 19:08
0

DRAMA SRPSKIH DRŽAVLJANA NA MALTI: Deca Srba neće moći da ostanu sa njima u toj zemlji!?

Veliki broj Srba koji sa decom žive i rade na Malti pogođen je strogim propisom koji je nedavno počeo da se primenjuje, a po kom deca neće moći da ostanu s njima u toj zemlji ako nemaju godišnju zaradu od 19.000 evra, plus dodatnih 4.000 evra po detetu.

Zbog toga se više od 40 roditelja u pratnji svoje dece okupilo ispred zgrade Imigracionog odeljenja Malte, zahtevajući pismeni odgovor zašto im je, mnogima po drugi put zaredom, odbijeno pravo da podnesu zahtev za obnovu boravišne dozvole za člana porodice.

Oni navode da se prvi put suočavaju sa ovakvim problemom nakon godina provedenih u ovoj zemlji.

Reč je o njihovom propisu koji postoji od 2007. godine i koji se odnosi na državljane zemalja koje nisu član EU, ali se sada, po prvi put, primenjuje ovako striktno. Sve se svodi na to da se od nas zahteva da imamo polisu o godišnjoj zaradi od 19.000 evra, uz otprilike dodatnih 4.000 evra po detetu, a ako ne priložimo polisu, odbijaju nam zahtev za boravišnu dozvolu za decu – priča Kragujevčanin Aleksandar, koji na Malti radi četiri godine, a od pre dve godine pridružili su mu se supruga i tri ćerke.

Kako objašnjava, razlog zbog kojeg mu nije dozvoljeno da priloži zahtev je taj što zarađuju manje od propisane sume koju moraju da zarađuju državljani zemlje van EU sa troje dece – tačno 30.400 evra godišnje.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter