Izvor:
28.09.2019 u 08:29
0

ODVOJENI MILIONI ZA PUTEVE: Modernizuje se i pruga!

Za izgradnju autoputeva i rehabilitaciju puteva u Republici Srpskoj kod EBRD do sada su osigurana sredstva u ukupnom iznosu od oko 351 milion evra.

To je rečeno na sastanku entitetskog ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića sa delegacijom EBRD-a u BiH.

Trenutno je u postupku ratifikacije sporazum između BiH i EBRD-a za autoput na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, za deonicu od Rudanke do Putnikovog brda, u iznosu od oko 150 miliona evra.

Sredstvima iz kredita EBRD finansiran je i projekat modernizacije dela železničke pruge Doboj – Banja Luka ukupne vrednosti oko 27,3 miliona evra, saopšteno je iz entitetskog Ministarstva saobraćaja i veza, prenose mediji.

Tokom sastanka razgovaralo se i o budućim infrastrukturnim prioritetima i to nastavku izgradnje autoputa 5C kroz Republiku Srpsku, od Johovca do Vukosavlja, izgradnji magistralnog puta Foča/Brod na Drini – Šćepan Polje, kao i remontu pruge Šamac – Doboj – Rječica.

Izvor. b92.net
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter