Izvor:
05.10.2019 u 09:22
0

JAGODINA: Sutra uveče šesti „Rok klan“ festival!

U okviru tradicionalne muzičke manifestacija 36. "Muzička jesen", sutra uveče u Jagodini će biti održan šesti "Rok klan" festival, a prethodiće mu promocija monografije u Kulturnom centru o prethodnih pet festivala.

Promocija monografije biće održana u 18.45, a "Rok klan" festival, na kome će biti evocirane uspomene iz mladosti, počeće u 20 sati, rekao je danas novinarima predsednik Organizacionog odbora Dobrica Veselinović.

Festival će otvoriti član nekadašnje jagodinske grupe sa kraja šezdesetih "For bodžs" Dragoljub Jakić.

Ovogodišnji festival će se odlikovati većim brojem izvođača i gostiju, nastupaće zajedno muzičari starije, srednje i mlađe generacije – rekao je Veselinović.

On je najavio da će nastupiti Anđelina Cvetković, Veljko Gligorijević, Danijela Milijević, Danilo Jokić, Dina Vulović, Zorana Janković, Igor Miladinović, Jovan Petrović, Milena Nestorović i Teodora Aleksandrović, kao i gost iz Beograda Dejan Petković.

Zahvaljujući Turističkoj agenciji "Atlantik", organizovan je besplatan prevoz autobusima od Beograda do Jagodine, za Jagodince koji žive u Beogradu i druge zainteresovane za festival.

Jagodinska rok scena je nastala krajem 1963.godine i sa "određenim oscilacijama, uspela je da se održi do današnjih dana", istakao je Veselinović i izrazio nadu da će "nastaviti i dalje da postoji, mlađi muzičari će zameniti starije ali će ideja ostati ista".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter