Izvor:
11.10.2019 u 09:33
0

LAZAREVAC: Radojičić čestitao prvu bebu u novom porodilištu u Lazarevcu!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas rođenje prve bebe u novom porodilištu u Lazarevcu i poručio da će Grad Beograd nastaviti da vodi odgovornu demografsku politiku.

– Majci Jovani Lazić, celoj porodici, kao i timu lekara koji je radio na porođaju, čestitam rođenje zdrave devojčice. Posebno mi je drago što je reč o trećem detetu u ovoj porodici. Primeri poput porodice Lazić su veliki podstrek za Grad Beograd, da nastavimo da se trudimo, jer sve što radimo u Beogradu ostaće naraštajima koji dolaze. Bez potomstva, nema budućnosti – rekao je Radojičić.

On je istakao da grad vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa politikom Vlade Srbije.

– Mislim da smo na dobrom putu, a u prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu i Srbiji u prvih šest meseci ove godine rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine – rekao je Radojičić i podsetio da je novo porodilište u Lazarevcu otvoreno prošle nedelje.

Porodilište u Lazarevcu je posle 55 godina smešteno u adekvatnu zgradu, sa izuzetno kvalitetnom opremom.

Postojanje vanbolničkog porodilišta je od velike važnosti za tu opštinu.

Radojičić je tada poručio da je u staroj zgradi, u kojoj se porodilište nalazilo, bilo manje od 300 porođaja godišnje, a da se nada da će u ovom novom biti znatno više.

– Ovom investicijom vrednom oko 120 miliona dinara ostvareni su snovi mnogih lekara koji su radili i rade u Lazarevcu – rekao je tada gradonačelnik.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter