Izvor:
14.10.2019 u 18:52
0

PROTEST TAKSISTA: Radikalne metode i sutra!

U Beogradu je danas održan 11. protest taksista zbog poslovanja udruženja ''CarGo'', ovoga puta, kao što su i najavili, bio je "radikalizovan", a pored velikih gužvi zabeleženi su i prvi incidenti i hapšenja.

Prvi protest po "radikalizovanim metodama", završen je u 16.46 kada su taksisti počeli da se razilaze i oslabađaju glavne gradske saobraćajnice.

Taksisti su se okupili ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici gde su potvrdili da će protesti i blokade po današnjem sistemu biti nastavljene i narednih dana.

Gradski prevoz u prestonici je od 14 časova bio u skoro potpunom kolapsu, posebno kada je reč o širem centru grada.

Trolejbuski saobraćaj je potpuno obustavljen, tramvaji su vozili izmenjenim trasama, a autobusi na mnogim lokacijama su stajali.

Serija manjih ili većih incidenata zabeležena je na gradskim ulicama, pre svega zbog blokade javnog gradskog prevoza.

U blizini zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici policija je uhapsila dvojicu muškaraca, od kojih je barem jedan taksista.

Prema najavi taksista, situacija na ulicama Beograda sutra će biti slična današnjoj, pošto će protesti biti nastavljeni po "radikalizovanim metodama", u vreme kada počinje poslepodnevni špic, od 14.00 do 17.00.

Kolona automobila sa novobeogradske strane će se prvo sliti na Gazelu, dok će druga potpuno blokirati Slaviju, ali i sve saobraćajnice u krugu od barem jednog kilometra.

To znači da će pored uobičajenih lokacija koje će biti zatvorene, poput Trga Nikole Pašića, Ulice kneza Miloša, Takovske, poteza od Slavije do Savskog trga, dela Bulevara kralja Aleksandra, saobraćaj biti potpuno paralisan u Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj, Kralja Milana i ostalim saobraćajnicama koje vode od Slavije u različite delove grada.

Izvor: Tanjug
Foto: Telemaster/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter