PROTEST TAKSISTA: Ako se ne ispoštuje dogovoreno, taksisti će u većem broju "tražiti svoja prava"!

 Predstavnici taksista saopštili su da su odlučili da prekinu višednevni protest, nakon današnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bjelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatovani problemi i da je dogovoreno da će država, kako kaže, striktno primenjivati zakonske propise kada je u pitanju nelegalni prevoz putnika.

Ako se dogovoreno ne ispoštuje, taksisti će, naveo je, u većem broju "tražiti svoja prava".

Bijelić se izvinio građanima na problemima koje je izazvao protest taksista, koji je, kako je rekao, usledio "nakon nerada gradskih i republičkih ograna kada je u pitanju sprovođenje zakona".

Bjelić kaže da će se raditi na tome da se menja slika građana o taksistima kroz različite akcije, a o kojima, kako tvrdi, mediji ne izveštavaju.

Dodaje i da će se pratiti da li se ispunjava danas postignuti dogovor i da će u narednom periodu biti u kontaktu sa svim resornim ministarstvima.

Predstavnici udruženja taksista su se posle sastanka sa predsednikom Vučićem uputili u Nemanjinu ulicu, gde su obavestili kolege o rezultatima sastanka, nakon čega su i zvanično prekinuli protest koji je trajao 12 dana.

Osim Bjelića, okupljenim taksistima se obratio i njihov predstavnik Boško Vukojević i na negodovanje pojedinih kolega okupljenih na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša i uzvikivanje "izdaja", rekao da je napravljen "pristojan dogovor" i da će u slučaju da se ne bude poštovao prvi početi štrajk glađu, a da će Pionirski park biti pun onih koji će takođe štrajkovati glađu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro