Izvor:
21.10.2019 u 10:07
0

OBRAZOVANJE JE PRIORITET: Sremska Mitrovica dobija novu osnovnu školu!

Dok se Srbija godinama suočava sa problemom manjka dece u osnovnim školama, pa se u manjim mestima neke škole i zatvaraju, u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici, izgrađene su dve.

U Mačvanskoj Mitrovici prošle godine izgrađena je Osnovna škola "Dobrosav Radosavljević Narod", a u Sremskoj Mitrovici u toku je gradnja Osnovne škole "Jovan Popović".

Ukupna vrednost izgradnje škole u Sremskoj Mitrovici je 300 miliona dinara. Izgradnja je počela u novembru prošle godine, za prvu fazu Uprava za kapitalna ulganja Vojvodine izdvojila je 63, a lokalna samouprava 18 miliona dinara.

Kada, u kratkom periodu, gradite dve škole, onda time šaljete poruku da Grad Sremska Mitrovica vodi računa o obrazovanju naše dece i to nam mora biti prioritet. Pored svega toga, rekonstruišemo i ostale škole u seoskim i gradskim sredinama, jer nam je cilj da đaci i nastavnici rade u najboljim uslovima – rekao je načelnik Gradske urpave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

Novu školu "Jovan Popović" u javnosti su već nazivali "školom budućnosti", jer će nastava biti organizovana isključivo u kabinetima. Uvršteni su i u program "500 škola digitalne nastave".

Škola će imati 4.400 kvadrata, 17 učionica i nekoliko kabineta, kuhinju i trpezariju, a najavljeno je da će u njoj biti mesta za 1.000 učenika. U starom objektu, koji je izgrađen 1960. godine, nastavu su pohađala 824 učenika.

Nedić kaže i da Grad rekonstruiše i vrtiće u ovoj opštini.

Sledeće godine ćemo izgraditi novi vrtić u Laćarku, čime želimo da postignemo da više nijedno dete ne bude na listi čekanja – kaže Nedić.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter