Izvor:
05.11.2019 u 15:46
0

MARJANOVIĆ NE PRESTAJE DA INTRIGIRA JAVNOST: Na vratu istetovirao simbol zla!

Sve oči su uperene u suđenje Zoranu Marjanoviću, a svi se zaprepastili kada su mu videli tetovažu zmaja na vratu i suzu ispod oka.

Kao tetovaža, dizajn zmaja pokazuje duboki uticaj koji imaju japanske i kineske kulture u tetoviranju na Zapadu tokom gotovo dva veka. Na Dalekom Istoku, zmaj predstavlja četiri elementa – zemlju, vetar, vatru i vodu – i četiri tačke kompasa – Istok, Zapad, Sever i Jug. Zmajevi su istovremeno simboli za vodu, zemlju, podzemlje i nebo.

U Kini, ova bića simobliziraju i nadnaravno i carsku vlast, nastanjena su u nebesima.

Na Zapadu, zmaj podrazumeva zlo.

U bitkama diljem rimskog i grčkog carstva, amblem zmaja je predstavljao simbol terora. To je značilo za Vikinške brodove, dok je u keltskim kulturama zmaj bio simbol suverene snage.

Tetovaže zmajeva simbolizuju plemstvo, magiju, moć transformacije i mašte, upornost, odanost, moć i sposobnost da se transcendira obično. Zmaj predstavlja hrabrost, dužnost, čast i velike zahteve.

Za tetovažu suze ispod oka kaže se da je nastala iza zatvorskih zidova i da je jedna od najpopularnijih.

Do 1990. suza je uglavnom značila da je zatvorenik nekome oduzeo život.

Zadnjih godina značenje se promenilo u žalovanje za nekim ko je umro dok je vlasnik tetovaže bio iza rešetaka – kaže Bojan, tattoo majstor iz Beograda i dodaje da svaka tetovaža pored klasičnog značenja može za pojedinca da predstavlja neko drugo značenje.

Ova popularna tetovaža nije ostala rezervirana za zatvorenike, već je postala popularna i u široj javnosti, kao i među poznatim ličnostima.

Saznajte šta se dešavalo na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu u linku ispod:

http://happytv.tv/vesti/hronika/172526/zoran-marjanovic-cutao-na-pitanja-tuzioca-jeleni-sam-zamerao-provokativno-oblacenje-na-estradi-video-foto

Happytv.rs
Foto: Google images/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter