Izvor:
06.11.2016 u 13:40
0

Danas toplo i suvo, ali u toku noći kiša! (video)

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplije i vetrovito, uglavnom suvo, ali se u toku noći ka ponedeljku očekuju naoblačenje i obilinije padavine.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava i da će od utorka do srede biti veće količine padavina, a u brdskim delovima padaće sneg.

Kako navode, ujutru će biti mestimično kratkotrajna kiša.

U toku dana uglavnom suvo, povremeno sa sunčanim intervalima. U toku noći ka ponedeljku sa zapada i severozapada jače

naoblačenje s kišom. Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni vetar, u košavskom području i na planinama ponegde i olujni, uz izražen fenski efekat.

U Negotinskoj Krajini biće pretežno oblačno, hladnije i uglavnom tiho (bez vetra). Najniža temperatura biće od 4 C u Timočkoj Krajini, do 14 stepeni na jugu Banata.

Najviša temperatura biće od 17 do 24 stepena, u Timočkoj Krajini oko 11 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito. Ujutro kratkotrajna kiša. U toku dana suvo, povremeno

sa sunčanim intervalima. Vetar umeren i jak, južni. Najniža temperatura biće oko 13, najviša oko 23 stepena. U toku noći jače naoblačenje s kišom.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak će biti malo svežije uz slabljenje vetra. Na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima povremeno kiša.

Više padavina očekuje se uveče i noću na jugu i jugoistoku Srbije (oko 20 mm za 12 sati).

Od utorka će biti osetno hladnije i u većem delu s kišom. Na severozapadu Srbije mala količina padavina, a u južnim,

centralnim i istočnim krajevima u utorak i sredu očekuje se od 20 do 50 mm kiše za 24 sata, lokalno i više.

U toku noći utorak na sredu najpre na planinama, a u sredu tokom dana i u brdskim predelima, uz prelazak kiše u sneg očekuje se i stvaranje snežnog pokrivača. Od četvrtka žestina i intenzitet padavina u

slabljenju. Do subote hladno, a krajem sedmice malo toplije uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter