USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA: Omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture!

 Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta kojim je omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pojasnio da je rebalansom budžeta povećana stavka za plate za skoro 428 miliona dinara i dodao da će zaposlenima u ustanovama kulture plate biti veće za deset odsto, u ustanovama socijalne zaštite za devet, a zaposlenima u državnoj upravi za osam odsto.

Osim toga, podsetio je i da Grad Beograd svake godine obezbeđuje dodatno povećanje za zaposlene u predškolskim ustanovama.

- Ove godine smo zaposlenima u komunalnom sistemu isplatili 41.800 dinara solidarnu pomoć i ovo je druga godina zaredom kako to isplaćujemo - rekao je Vesić i dodao da je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji koja to radi.

Rebalansom budžeta je, dodao je, obezbeđeno da se solidarna pomoć isplati i zaposlenima u upravi.

- Zaposlenima u predškolskim ustanovama smo u februaru isplatili 20.000 dinara solidarne pomoći - podsetio je Vesić i dodao da će solidarna pomoć sada biti isplaćena zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Na taj način, kako je naveo, sadašnja gradska vlast pokazuje da odgovorno vodi računa o standardu zaposlenih.

Vesić je ocenio da su odbornici koji danas nisu došli na sednicu gradskog parlamenta pokazali da ne žele da se povećaju plate.

- Mogu da razumem politiku, da ljudi imaju različita mišljenja, da se ne slažu, ali da se ne salžemo oko toga da se povećaju plate, to mi nije jasno - dodao je Vesić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro