UNAPREĐENJE ZDRAVLJA I KVALITETA ŽIVOTA: Beograd će se priključiti mreži "Zdravih gradova"!

 Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa direktorom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Marijanom Ivanušom u nameri da kako bi Grad Beograd bude priključen mreži "Zdravih gradova", koja podrazumeva unapređenje zdravlja i kvaliteta života svojih sugrađana.

- Jedan od ciljeva našeg sastanka jeste pokretanje bliske saradnje sa timom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije. Grad Beograd brine o zdravlju svih svojih stanovnika - rekao je Radojičić.

On je dodao da je važno da se za sve obezbedi zelenije i zdravije okruženje.

- U narednom periodu želimo da podignemo svest ljudi o važnosti unapređenja fizičke, psihičke i socijalne komponente zdravlja, čime se podiže i kvalitet života svih građana Beograda - rekao je gradonačelnik.

Ivanuša je konstatovao da je Beograd kao najveća lokalna samouprava u Srbiji uvek dobar primer svim drugim gradovima u zemlji, ali i regionu.

- Svesni smo da Beograd definiše trendove koji ostali gradovi prate i zato nam je saradnja sa Beogradom značajna - naveo je Ivanuša.

"Zdrav grad" je projekat Svetske zdravstvene organizacije koji se povezujući ključne ljude, zajednice, stručnjake i građane temelji na pronalaženju novih puteva za zdravlje građana u zajednici, u skladu sa strategijom "Zdravlje za sve za 21. vek", kao i ciljevima održivog razvoja, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro