Izvor:
13.11.2019 u 13:35
0

REAGOVANJE NA 30 GODINA ROBIJE: Advokati pozdravlju prvu presudu za ubistvo advokata!

Povodom prve presude za ubistvo nekog advokata u našoj državi, predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac kaže da AKS ne komentariše konkretne sudske postupke, ali principijalno pozdravlja deo obrazloženja presude u kojem je advokatura definisana kao profesija od javnog značaja.

AKS nema običaj da komentariše konkretne sudske postupke, naročito prvostepene, iz obzira prema svim učesnicima krivičnog postupka. Međutim, na nivou principa, ocenjujem pozitvnim deo obrazloženja presude koji definiše advokaturu kao profesiju od javnog značaja. To je zakonski ispravna i dobra poruka našem društvu – rekao je Gostiljac.

On je napomenuo da je AKS imala svog predstavnika na izricanju presude, kao i da će nastaviti da prate rešavanje, kako ovog, tako i svih drugih slučajeva napada na advokate.

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

http://happytv.tv/vesti/drustvo/174111/prva-presuda-za-ubistvo-advokata-saranovicu-30-godina-robije

Sud smatra da je Šaranović znao da ubija advokata u vezi sa njegovom delatnošću, a advokaturu je sud opredelio kao delatnost od javnog značaja, što je za njega bila jedna od otežavajućih okolnosti prilikom odmeravanja visine kazne.

Izvor: Tanjug
Foto: aks.org.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter