Izvor:
04.12.2019 u 02:45
0

SA TRŽISTA U BiH POVUČENA IGRAČKA SA ŠLJOKICAMA: Veliki rizik od gušenja za decu zbog sitnih delova!

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena je mekana punjena igračka sa šlјokicama "Shimmeez", jer predstavlja rizik od gušenja pošto se sitni delovi, odnosno, šljokice, mogu lako odvojiti od igračke, pa ih dete može staviti u usta.

Igračka je poreklom iz Kine, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

"Preduzete su dobrovoljne mere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača, te obaveštavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti, te da vrate proizvod na mesto kupovine gde mogu dobiti povrat novca" , navodi se u saopštenju.

Sa domaćeg tržišta povučena su i dva modela plutajućeg pomagala sa sedištem za decu, takođe poreklom iz Kine.

Ovi proizvodi predstavljaju ozbiljan rizik od utapanja, jer imaju samo jednu komoru za naduvavanje. Pored toga, odgovarajuće informacije i upozorenja nisu napisane na jednom od službenih jezika u BiH, a nisu navedene ni informacije za potrošače na pakovanju.

Za jedan proizvod uvoznik je preduzeo mere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja nesigurne igračke, dok je za drugi naređeno povlačenje sa tržišta i uništavanje.

"Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i vrate na prodajno mesto gde su ga kupili, kako bi dobili zamenski proizvod ili povrat novca" , stoji u saopštenju.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter