Izvor:
06.12.2019 u 15:07
0

OVO JE NOVO NAORUŽANJE SRBIJE Pogledajte šta će sutra biti otkriveno na Batajnici (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u Batajnici prezentaciji novih helikoptera, kojima je opremljena Vojska Srbije.

Prezentacija helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 počeće u 10.00 časova na aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici, saopštila je pres služba predsednika.

Podsećanja radi, četiri nova helikoptera Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su našu zemlju na aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici i to pre predviđenog roka, objavio je Sputnjik 2. decembra.

Rusija ih je isporučila dva dana pre sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Sučiju, iako je ranije bilo najavljeno da će novi helikopteri stići tek u prvom kvartalu 2020.

U pitanju je tip helikoptera koji do sada nije bio u jedinicama Vojske Srbijem, a helikoptere je isporučila ruska kompanija "Rostvertol" iz Rostova na Donu.

Tri srpska borbena H145M će najverovatnije imati domaće naoružanje i to sedmocevne saćaste lansere L80-07 nevodenih raketnih zrna S-8 kalibra 80 mm kao i kontejnere GH-78 sa mitraljezom M87 kalibra 12,7 milimetara ciji borbeni komplet iznosi 250 metaka.

Srpske letelice opremljene su takozvanim "fast rope" sistemom za brzi izlazak specijalnih snaga, visokoperformansnom kamerom, opremom za gašenje požara, balističkom zaštitom kao i sistemom za elektronske protivmere koji služi kao podrška najzahtevnijim operativnim zahtevima.

Sistem za upravljanje naoružanjem HForce, razvijen od strane "Airbus Helicopters", će omogućiti Srbiji da opremi i upotrebljava svoje letelice sa raznovrsnim setom nevodenog i vodenog naoružanja vazduh-zemlja i vazduh-vazduh.

Pored devet H145M helikoptera, Srbija je, takođe, narucila tri H215 helikoptera za Helikoptersku jedinicu MUP-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter