Izvor:
06.12.2019 u 16:06
0

PODSTICAJ RODITELJIMA: Od januara u Ljigu besplatan vrtić za svu decu!

Opština Ljig obezbediće besplatan vrtić za svu decu sa područja te opštine od početka 2020. godine, kao i 500 evra za svako rođeno dete.

To što roditelji oko 350 dece od januara neće plaćati vrtić, opštinu će koštati nešto više od 10 miliona dinara.

Do sada je pravo na besplatan vrtić imalo samo treće rođeno dete u porodici.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević očekuje da će sprovođenje tih mera podstaći roditelje na rađanje većeg broja dece i uticati na povećanje nataliteta u Ljigu.

Pored toga, u okviru programa razvoja populacione politike od januara 2020. umesto dosadašnjih 300 evra u dinarskoj protivvrednosti taj iznos će biti povećan na 500 evra za svako rođeno dete čiji roditelji imaju prebivalište na području opštine – istakao je Lazarević.

Dodao je da je od pre nekoliko godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Ljiga prevoz besplatan.

Naime, Ljig je druga lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da od januara vrtić za svu decu bude besplatan, pre njega je to učinio Grad Novi Sad.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia.org/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter