Izvor:
07.12.2019 u 18:05
0

JAKIĆ: Povezivanje perspektiva za razvoj turizma! (VIDEO)

Opština Pale pored Jahorine ima i ski centar Ravna planina, a njihovim povezivanjem gondolom, koje bi moglo početi sledeće godine, ne bi samo skijaši dobili novih 15 kilometara staza, nego bi i Pale realizovale svoj turističko ugostiteljski potencijal. Ski centar Ravna planina je na nekoliko minuta vožnje od Pala, prva je u BiH dobila gondolu koja izlazi na 1.300 metara nadmorske visine, a plan je da ski infrastruktura čiji je gondola simbol, a zatim i staze budu izgrađene do Jahorine, gde su hoteli na 1.600 metara, a vrhovi na preko 1.900 metara nadmorske visine. Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić kaže da je to povezivanje perspektiva za razvoj turizma, koji onda pokreće druga grane privrede.

Sa Pala se ne odliva veliki broj stanovnika nego ostaju jer vide perspektivu u turizmu koji je najveći pokretač razvoja, kaže Jakić.

Pale su jedna od opština Istočnog Sarajeva i univerzitetski centar, a turističku organizaciju formirale su pre četiri meseca. Pale će dobiti mnogo izgradnjom smeštajnih kapaciteta, kaže Jakić jer je plan Vlade Republike Srpske da se stopira gradnja na Jahorini kako bi se sačuvdali njeni prirodni potencijali.

Pale če u narednih šest meseci do godine dana završiti strategiju razvoja turizma, dodaje Jakić.

Pale će prvi put ove zime imati klizalište, a planovi su izgradnja info centra, Romanijske kuće gde bi se služili proizvodi ovog podneblja i Muzej Jahorine kao olimpijskog brenda ovog kraja.

Pale su jedna od opština Istočnog Sarajeva i univerzitetski centar, a turističku organizaciju formirale su pre četiri meseca jer je prepoznato da će turizam biti pokretač razvoja ovog kraja.

Pale će prvi put ove zime imati klizalište, a planovi su izgradnja info centra, Romanijske kuće gde bi se služili proizvodi ovog podneblja i Muzej Jahorine kao olimpijskog brenda ovog kraja.

Pale su prva prestonica Republike Srpske, njena kolevka, a posle rata imamo dinamičan razvoj i daljim razvojem Jahorine i Ravne planine, Pale postaju mesto poželjno za život – rekao je Dragan Jakić.

Happytv.rs
Foto: skijanje.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter