Izvor:
08.12.2019 u 11:17
0

MIHAJLOVIĆ : Srpski sport protiv nasilja nad ženama!

Kampanji protiv nasilja nad ženama koju u okviru "16 dana aktivizma” zajednički realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnorpavnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, i kompanija Možart pridružile su se i nacionalne lige u fudbalu, rukometu i odbojci.

Kako je saopšteno iz kabineta Mihajlovićeve, više od 500 sportista ovog vikenda poslalo je jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.

Nasilje nad ženama, kao ogroman društveni problem, zahteva da se uključimo svi u njegovo rešavanje. Izuzetno je značajno što su uz nas u ovoj borbi sportisti, koji predstavljaju važne uzore mladima. Ako znamo da je 1,7 miliona žena u Srbiji, dakle gotovo svaka druga, preživela neki oblik nasilja, a da ih je 28 ubijeno samo ove godine, onda je jasno da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da nasilnike prijavljujemo, da javnost osvestimo o kakvoj pošasti je reč – izjavila je Mihajlovićeva.

Kompanija Možart saopštila je da se bori protiv nasilja nad ženama više od decenije kroz donacije Sigurnoj kući, zapošaljavanjem žrtava nasilja, besplatnim obezbeđivanjem objekata Sigurne kuće i podseća da su 70 odsto zaposlenih u kompaniji žene i da čine čak 40 top menadžmenta.

Partneri smo najvažnijim institucijama srpskog sporta i saradnja s Vladom Srbije u promovisanju rodne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Smatramo da je aktiviranje tri nacionalne lige najpopularnijih sportova na svetu jako velika stvar i da smo sada poslali glasno poruku da je zlostavljanje žena nedopustivo i da nasilje moramo svi prijaviti – izjavila je Koviljka Lončar, generalna direktorka u Možartu.

Nakon fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan koji su u okviru Lige šampiona i Lige Evrope podržali kampanju, kao i večitih rivala u košarci i ragbiju, kampanju protiv nasilja nad ženama podržali su rukometaši, odbojkaši i fudbaleri svih prvoligaških klubova u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter