Izvor:
09.12.2019 u 19:57
0

EKSKLUZIVNA „ĆIRILICA“ U 21 SAT Hag pokušao da sakrije istinu o Račku, ali su otkrili da su ubijeni TERORISTI (21 SAT)

Večerašnji gosti „Ćirilice“ TV Happy u 21 sat izneže ekskluzivna saznanja o slučaju Račak zbog čega je kasnije i doneta odluka da NATO bombarduje Srbiju.

Slučajem Račak uveliko se bavilo i Haško tužilaštvo nije uspelo da dokaže ono što je mašinerija Severnoatlanske alijanse tvrdila – da su u ovom mestu na KiM ubijeni civeli. Naravno ubijeni su bili pripadnici terorističke OVK.

U večerašnjoj emisiji na ovu temu po prvi put će javno govoriti i komandant Operacije "Račak" Bogoljub Janićijević, u to vreme šef policije u Uroševcu, Obrad Stevanović, aktivni general MUP-a Srbije u vreme sukoba na KiM, advokat Toma Fila, Danica Marinković, istražni sudija i šef srpskog istražnog tima Okružnog suda u Prištini, kao i novinar Zoran Ćirjaković, koji je 1999. godine izveštavao za američke medije.

Inače, Obradović, Fila i Danica Marinković svedočili su u procesu protiv Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, koji je digao ruke od slučaja Račak.

Tokom maratonskog suđenja u Haškom tužilaštvu i to bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću u vezi sa slučaje Račak je i ispitano najviše eksperata i svedoka. U jednom trenutku taj slučaj nestaje iz svih predmeta.

– Sve je ukazivalo da nisu bili civili nego da su bili borci koji su izgubili živote, ali u okršajima. Nikad nije utvrđeno da je Račak bio masakr civila. I zato niko nikada nije ni osuđen, jer je bilo nemoguće da se održi optužnica te vrste. Ne samo da je to otpalo kod Slobodana Miloševića, da je bilo osnova za optuženje, to bi se ostvarilo kroz postupak u odnosu na Milutinovića, na Ojdanića, Šainovića i druge optužene koji su odgovarali pred tim sudom – napominje advokat Branislav Tapušković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter