Izvor:
12.11.2016 u 17:52
0

Afera neispravnih kašica za decu: Svislajon obustavio proizvodnju “juvitane”, radnici na prinudnom odmoru

Kompanija “Svislajon Takovo” (Swisslion Takovo) obustavila je proizvodnju u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji i u saopštenju navela da, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika će biti izmeštena na drugo mesto, gde se "mogu naći zdravstveno ispravne sirovine za proizvodnju dečje hrane".

Po nalogu predsednika Poslovnog sistema ''Svislajon Takovo'', Rodoljuba Draškovića, obustavljena je proizvodnja u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji, prenosi N1.

Svi zaposleni su od danas na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda, koji se nalaze na lageru u fabrici. Ministarstvo zdravlja je saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta pesticida.

Sprovodi se nalog predsednika Poslovnog sistema ''Svislajon Takovo'' da se sve sirovine i gotovi proizvodi ponovo uzorkuju i da se iste dostave akreditovanim laboratorijama radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Obaveza Kompanije ''Takovo'' jeste da uništi zalihe sirovina i gotovih proizvoda, ukoliko se dokaže da su zdravstveno neispravne. Ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva zdravlja Republike Srbije, fabrika dečje hrane "Juvitana" biće trajno zatvorena, naveli su i dodali da će fabrika biti izmeštena "tamo gde će se na tržištu obezbediti sirovine zdravstveno ispravne za proizvodnju dečje hrane".

Poslovni sistem ''Svislajon Takovo'' neće dozvoliti gašenje najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane "Juvitana", saopštila je kompanija.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter