Izvor:
17.12.2019 u 16:16
0

RODITELJI, POTRAŽITE ADVOKATSKU POMOĆ: Bivša predsednica Malte zgrožena zbog tretmana srpske dece!

Bivša predsednica Malte i šefica organizacije "Juročajld" Mari-Luiz Koleiro Preka tokom sastanka sa roditeljima iz Srbije, čijoj deci preti progon sa Malte, rekla je da je zgrožena zbog tretmana 22 srpske dece.

Bivša predsednica Malte izrazila je podršku roditeljima tokom sinoćnjeg sastanka i predložila im da zatraže advokatsku pomoć.

SAD I SRPSKI STUDENTI U PROBLEMU Malta posle dece deportuje i NAŠE AKADEMCE!

Ona je naglasila da Agencija koja se bavi izdavanjem boravišnih dozvola krši brojne podzakonske akte.

U međuvremenu, za manje od 24 sata prikupljeno je 3.000 potpisa za peticiju kojom se zahteva da deca ostanu na Malti sa svojim roditeljima.

Vladica Ðordević, čija kćerka nije dobila boravišnu dozvolu iako je rođena na Malti, rekao je za jedne medije i dodao da je peticija, koju su potpisale brojne poznate ličnosti, predata Vladi Malte.

On kaže da roditelji ne znaju šta će se potom događati, imajući u vidu nedavnu smenu premijera, te da pretpostavljaju da će tek nakon formiranja nove vlade njihovo pitanje biti razmotreno.

PROTERANI SA MALTE: Porodica Popović ostala bez boravišne dozvole! Fali im samo 143 evra! (FOTO)

Đođević je rekao i da je njegova porodica planirala da božićne praznike provede u Srbiji, ali da zbog novonastale situacije, ne smeju da napuste ostrva.

Prethodno su malteški nadbiskup Čarls Skikluna, tenor Džozef Kaleha, Fondacija Mimiki i brojne druge javne ličnosti istupili da pomognu finansijski porodicama iz Srbije i drugih zemalja van EU, kako bi njihova deca mogla da ostanu legalno na Malti sa roditeljima.

Do sada je prikupljeno 20.000 evra u raznim akcijama, prenosi tamošnji mediji.

Malteška Agencija zadužena za državljanstvo i boravak poslala odbijenice porodicama koje potiču iz trećih zemalja, a roditelji zarađuju manje od zakonskog minimuma, odnosno najmanje 19.000 evra godišnje, plus 3.800 evra za svako dete.

Dvadeset dvoje dece, poreklom iz zemalja koje nisu članica EU, a među kojima je najviše dece iz Srbije, nemaju pravo da više borave na Malti jer njihovi roditelji ne zarađuju dovoljno.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter