Izvor:
25.12.2019 u 11:08
0

RADOJIČIĆ I LONČAR URUČILI KLJUČEVE: Nova sanitetska vozila za Hitnu pomoć i domove zdravlja!

Hitna pomoć u Beogradu dobila je danas 17 sanitetskih vozila, dok su četiri vozila dobili prigradski domovi zdravlja – dva Lazarevac i po jedno Sopot i Mladenovac.

Ključeve vozila direktorima zdravstvenih ustanova uručili su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.


OVO MORATE PROČITATI

UŽIVO! DAČIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO"Srbi nikada nisu plaćali povlačenje priznanja Kosova!

NIŠ NA NOGAMA, KRENULA POTRAGA Ceo grad traga za Monikom (6)

JOKIĆ OSTAVIO BEZ REČI NOVINARE Ovo nije moj Božić! (VIDEO)

ANA BRNABIĆ: Plate će rasti i u narednim godinama!

SKANDALOZNA BOŽIĆNA ČESTITKA Del Potrova eks-devojka GOLA čestita praznik svim vernicima (GALERIJA)


Ministar zdravlja kaže da je ovim ispunjeno obećanje koje je zaposlenima u Hitnoj pomoći dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada ih je nedavno posetio. On je tada obećao da će vozila stići do Nove godine.

Lončar kaže da je Hitna pomoć u Beogradu u poslednjih nekoliko godina dobila 62 vozila, a iz oportuniteta je za celu Srbiju nabavljeno 65 vozila.

Mislim da ovi brojevi dovoljno pokazuju koliko mislimo na njih. Sa ovim će se nastaviti dalje, zaposleni su sada zadovoljni. Prošlo je vreme kada su morali da improvizuiju sa vozilima koja su prešla stotine hiljada kilometara – rekao je Lončar novinarima nakon uručenja ključeva od saniteta.

Ministar je apelovao na sve vozače da se zbog gužvi u gradu sklanjaju kada idu kola Hitne pomoći, jer ta vozila ili idu nekom da pomognu ili već voze pacijenta kome je život ugrožen, tako da je svaki minut dragocen.

Dešava se, kako je rekao, da vozači ne mogu da se snađu i ne znaju gde da se pomere kako bi napravili prolaz vozilima Hitne pomoći, te da će uključiti Komitet za bezbednost saobraćaja da se naprave obuke.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je Grad u poslednje dve godine izdvojio 230 miliona dinara za nabavku vozila gradskim zavodima i domovima zdravlja.

Više od polovine nabavljenih vozila otišlo je Hitnoj pomoći, tako da je obnovljen vozni park ove ustanove.

Posao koji obavljaju zaposleni u Hitnoj pomoći je težak i odgovoran. Odlučujuće je da se do pacijenta stigne na vreme, jer je tanka linija između života i smrti – rekao je gradonačelnik i dodao da će nova vozila doprineti da se brže stiže do onih kojima je život ugrožen.

Radojičić je najavio da će naredne godine biti raspisan tender za rekonstrukciju objekta Hitne pomoći u Beogradu, jer 40 godina na objektu ništa nije rađeno.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter